Problémy při stěhování mohou situaci velmi komplikovat

Když se musíte spolehnout na přátele

Stěhování vlastními silami je jistě výhodné z finančních důvodů, ovšem vyžaduje spolehlivé parťáky. Představte si situaci, že máte dopředu objednanou dodávku k pronájmu a sbalené věci v krabicích i sbalený nábytek a ten, kdo bude dodávku řídit v hustém městském provozu, na který si vy netroufáte, vám den před stěhováním spolupráci odřekne, že se mu to zrovna nehodí. Pokud tedy chcete podniknout akci v podobném duchu, musí jít o velmi důvěrné a skutečně spolehlivé partnerství. Pokud jste alespoň trochu na pochybách o kvalitách vašich blízkých, raději neriskujte a objednejte na daný termín stěhovací firmu. Stěhováci s dobrými referencemi vám termín nezruší, je pro ně závazný i za nepříznivého počasí.

kaskáda mostů v Praze na Vltavě

Počasí

Stěhování v Praze levně může být docela zábavnou idylkou v den, kdy je venku teplota vzduchu 18 stupňů Celsia, což je přímo ideální. Není ani horko, ani zima, a pokud je slunce spíše pod mrakem, ale neprší, a je bezvětří, může vás tato práce i bavit. Vystačíte s jednoduchým oděvem – tříčtvrtečními tepláky a tričkem a ve svižném tempu můžete ušetřit i pár hodin času.

stěhování bytu

Počasí však bývá nevyzpytatelné a může se vám stát, že přijde přívalový liják a silný vítr, protivítr vám bude ztěžovat nošení těžších předmětů, bude s vámi cloumat při přenášení velkých desek, budete muset obléknout pláštěnku, v níž budete za půl hodiny zapaření, pokud nosíte brýle, budou mokré a zamlžené, na chodníku a na domovní dlažbě to může podkluzovat a hrozí tu nebezpečí úrazu. Velmi nepříjemné je to i tehdy, udeří-li předčasně či se zpožděním vlna veder, např. již na konci května nebo v září, přehřátí a úpal budou situaci komplikovat ještě víc.

Stěhovací firmy stěhují za každého počasí, a uznáváme, že jsou to někdy nesnadno vydělané peníze. Jsou to však profesionálové, kteří s těmito faktory počítají předem a málokdy se nechají zaskočit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup